طراحی صنعتی

طراحی صنعتی همان‏طور که از نامش پیداست ترکیبی است از هنر طراحی و آشنایی با صنعت. نوآوری در صنعت عاملی است که به دلیل بروز نیازهای جدید و هم‏چنین نیاز انسان به تنوع، همواره مورد توجه است. در این میان لازم است افرادی با تسلط به طراحی با توجه به جنبه‏ های هنری آن، و هم‏چنین آگاهی کافی نسبت به سایر علوم وجود داشته باشند که با طرح‏ها و ایده‏ های جدیدی که ارائه می‏دهند، جواب این نیازها را از تصور (یا آرزو) به بهترین شکل ممکن به واقعیت تبدیل کنند. به جز مباحث پایه هنری و زیبایی شناسی، لازم است که در هر پروژه خاص، علوم مرتبط با آن به طور خلاصه فراگرفته شود. زیرا طراحی بدون در نظر گرفتن عوامل تأثیرگذار بر آن غیر ممکن است به همین دلیل رشته طراحی صنعتی در نگاه اول یک رشته بسیار گسترده به نظر می رسد که هر کدام از فارغ التحصیلان آن در یک زمینه خاص توانایی ‏هایی دارند که سایر همکلاسی‏ ها و هم رشته‏ های آنان، ممکن است در زمینه دیگری تبحر داشته باشند

توانایی های لازم:

یک طراح صنعتی باید قوه تخیل قوی، شم هنری، صبر و حوصله و علاقه وافر به این کار داشته باشد. در کنار این‏ها باید اطلاعات جامعی در حوزه‏های مکانیک، مواد، برق و کامپیوتر، پزشکی و هم‏چنین جامعه شناسی، روانشناسی و اقتصاد کسب کند تا بتواند در کار خود موفق باشد. نکته مهم این است که دانشجویان رشته طراحی صنعتی برای موفق شدن نباید تنها به دروس دانشگاهی خود تکیه کنند بلکه هم‏زمان با تحصیل باید به دنبال انجام کارهای عملی و کسب تجربه در این حوزه باشند.

برخی از درس های این رشته در طول تحصیل:

فیزیک، نقشه کشی صنعتی، طرح اشیا در تمدن اسلامی، مواد و روش‏های ساخت، طراحی به کمک کامپیوتر، طراحی فنی، ارزیابی تولیدات صنعتی ،جامعه شناسی صنعتی، اقتصاد مدیریت تولیدات صنعتی، پروژه طراحی صنعتی، فرمو فضا، حجم سازی، عکاسی پایه، مهندسی عوامل انسانی، ارگونومی و…

آینده شغلی و تحصیلی:

یک طراح صنعتی ممکن است در شرکت شخصی یا شرکت دولتی مشغول به کار باشد و اگر در جایگاه درست خود به کار گرفته شده باشند، مهم‏ترین وظیفه آن‏ها ایده پردازی برای نوآوری است. شرکت‏های طراحی داخلی، تولیدات وسایل خانگی و اداری و ورزشی، شهرداری‏ ها و سازمان زیباسازی، شرکت‏های تبلیغاتی، صنعت خودرو، کارخانه‏هایی که نیاز به بسته بندی‏ های متعدد و متنوع دارند و سایر شرکت‏ هایی که به امر برند (هویت سازمانی) اهمیت می‏دهند، عمده جاهایی هستند که طراحان صنعتی جذب آن‏ها می‏شوند.

امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکتری وجود دارد